hrvatski jezikClear Cookie - decide language by browser settings

Publish or perish iliti kako odabrati THE časopis?

Macan, Bojan Publish or perish iliti kako odabrati THE časopis?. In: (22 March 2012 - 22 March 2012) Zagreb, Hrvatska. (Unpublished)

[img] PDF - Presentation - presentation
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike.

Download (1MB)

Abstract

U ovom predavanju će biti riječi o tome kako odabrati "pravi" časopis u koji ćete poslati svoj rad za objavljivanje. Bit će objašnjeni glavni koraci u procesu odabira "pravog" časopisa - od pronalaska časopisa koji pokrivaju užu tematiku iz koje se rad objavljuje, provjere njihove indeksiranosti u relevantnim bazama podataka, do analize najvažnijih metričkih pokazatelja o časopisima. U tu će svrhu biti objašnjeni metodologija, glavne karakteristike te prednosti i mane pojedinih poznatih, ali i manje poznatih metričkih pokazatelja o časopisima, kao što su faktor odjeka (Impact Factor, IF), SCImago Journal & Country Rank (SJR), Source-Normalized Impact per Paper (SNIP), Eigenfactor Score (EF) i dr. U sklopu predavanja će biti pokazani i dostupni alati za usporedbu časopisa prema raznim kriterijima.

Item Type: Unpublished conference/workshop items or lecture materials
Additional Information: Predavanje održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji tog fakulteta i Hrvatske sekcije IEEE
Uncontrolled Keywords: bibliometrija; znanstveno izdavaštvo; metrički pokazatelji o časopisima; faktor odjeka (IF); SCImago Journal & Country Rank (SJR); Source-Normalized Impact per Paper (SNIP); Eigenfactor Score (EF)
Subjects: SOCIAL SCIENCES > Information and Communication Sciences
SOCIAL SCIENCES > Information and Communication Sciences > Library Science
Divisions: Centre for scientific information
Depositing User: Bojan Macan
Date Deposited: 22 Jan 2014 15:55
URI: http://fulir.irb.hr/id/eprint/886

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font
Accessibility